Deze website gebruikt cookies. Meer informatie en lees hoe U zich hiervoor afmelden kunt.

Zandstranden in Cuba
 
 
Witte zandstranden in cuba

xGeschiedenis van Cuba

Cubaonline.nl
Bouw je eigen reis

 

Blijf gezond op reis. Ook in Cuba is het water wat uit de kraan komt niet zo betrouwbaar als in Nederland. Door dit water te drinken zou je ziek kunnen worden. Koop wanneer je het water niet vertrouwt flessen  bronwater voor consumptie. Pas ook op met ijs en ijsklontjes. Verder zijn In zijn er om het land binnen te reizen geen vaccinaties verplicht.

Aanbiedingen verre reizen vakantiediscounter

heeft vaak reizen naar Cuba in het verre reizen  aanbod

Cuba is geschikt vakantie in alle jaargetijden.

Het regent weinig in Cuba. U kunt makkelijk uw reis plannen en genieten van Cuba in de zomervakantie (gemiddeld 31 graden Celsius), herfstvakantie of voorjaarsvakantie.
Zelfs in de kerstvakantie, kunt u genieten van een gemiddelde buitentemperatuur van  26 graden Celsius.

Landkaart Caribisch gebied

Grensdocumenten en identificatie

Om de grens van Cuba te passeren moet je in bezit zijn van en Nederlands paspoort dat minimaal nog 6 maanden geldig is. Ook moet je in bezit zijn van een visum in de vorm van een speciale toeristenkaart.
In Cuba is een identificatieplicht, draag uw paspoort altijd bij u.

Cubaonline.nl
Bouw je eigen reis

Cuba is veilig

De bevolking van cuba is vriendelijk en behulpzaam. Cuba is vrij veilig.  Je wordt niet snel bestolen. Maar pas wel op met het kopen van fuit en ander voedsel bij de lokale bevolking. De hygiëne is meestal minder goed dan wat men in Nederland gewend is. Voor de zekerheid kun je diaree-remmers mee nemen op reis.

Duiken in Cuba - duikerscentra

Vanwege de nauwelijks vervuilde zee zee rondom het eiland, de koraalriffen en kliffen in de zee, is er erg veel te zien onder water. Cuba heeft heel erg veel centra voor duikers op alle locaties bij zee rondom het eiland.
Er zijn mogelijkheden voor zowel beginnende als gevorderde duikers.

Ook is het mogelijk om in Cuba met dolfijnen te zwemmen In Varadero.

Adviezen reizigers

Voor Cuba zijn preventie van ziekte geen vaccinaties verplicht. Malaria komt niet voor in Cuba. Aanbevolen voor alle reizigers naar dit land:
- Hepatitis A Vaccinatie
- DTP - Vaccinatie (difterie, tetanus
  en polio)
- Dengue - In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten, vooral overdag. Vermijd plaatsen met stilstaand water, De verschijnselen lijken op een zware griep. meestal herstellen volwassen patiënten goed

vragen en antwoorden over Cuba

Hier kunt u eerlijke antwoorden te krijgen van mensen die praktijk-ervaring hebben met het reizen en bezoeken van Cuba.

Vakantie Inpaklijst maken

Maak een bagagelijst als checklist en vergeet zo niets belangrijks in te pakken voor je op reis gaat.

Bellen op vakantie - tarieven

Per aanbieder kunt je per vakantieland informatie krijgen over tarieven. Lees hier belnieuws en belervaringen van reizigers in het buitenland.

luchtvaart exploitatieverbod

Lijst van luchtvaartmaatschappijen die niet veilig zijn. Deze mogen niet meer vliegen binnen het Europese luchtruim.

Verstandig zonnen

Legt de tekst op etiketten van anti-zonnebrandmiddelen uit. Geeft informatie over zonnen en zonadviezen.
Is de zonneschijn nu wel of niet gezond??  Hoe vaak mag je zonnen tijdens je zomervakantie?  Hoeveel en hoe vaak moet je zonnecosmetica aanbrengen? Hoe lang kun je zonnecrème bewaren?

Regels bagage bij vliegreis

Kijk hoeveel en welke bagage mag je meenemen op een vliegreis in handbagage en ruimbagage? En wat mag je beperkt meenemen? Hoe zit het met het vervoer medicijnen? En hoe zit het met taxfree aankopen op luchthavens en in het vliegtuig?

Cursus Spaans spreken

Cubaanse straatmuziek

Cuba vakanties

Cuba is een eiland dat ligt in het Caribisch gebied
Heerlijk voor strandvakanties of boeiende rondreizen.
Je kunt Salsa dansen in de straat op de muziek van een straatbandje. Je kunt op je vakantie ook workshops Salsa volgen. Het eiland heeft lange witte stranden en een schone zee. waar je kunt zonnen, surfen, duiken en catamaran zeilen. Ook kun je op Cuba genieten van de omgeving met bossen, bergen, heuvels, meren, en tabaksvelden.  Bezoek pittoreske dorpjes of bezoek de steden met koloniale paleizen en historische gebouwen zoals de hoofdstad Havanna, en bekijk de oude klassieke Amerikaanse auto´s die er rijden.

 

Groepsreizen Familiereizen Singlesreizen Strandvakanties
Auto rondreizen Fietsvakanties Lastminutes en goedkope aanbiedingen

Cuba, Aanbod rondreizen en vakanties

Groepsreizen Cuba

SNP Reizen in Cuba

Diverse reizen : Rondreis met openbaar vervoer, Selfdrive met huurauto, Cuba wandelvakanties en familievakantie.
Reizen met een reisduur van 10, 13, 19,20, 21 en 23 dagen.
->10 Daagse rondreis Cuba West, U reist van de mogotes, de kalkstenenbergen nabij Viñales tot aan Trinidad. U slaapt bij de Cubanen thuis en maakt op deze manier kennis met hun gewoontes en cultuur. ->13 of 19 daagse rondreis per huurauto. U start uw reis in Havanna en reist tot aan Trinidad, met verblijft in hotels.-> 21 of 23 Daagse wandelvakantie. U Start in Havanna. U wandelt door de Vallei van Viñales waar bolvormige kalksteenrotsen. Verkent vanuit het sfeervolle Trinidad het beboste bergland van de Sierra Escambray. U rust uit op het eilandje Cayo Macho, en belkimt de tafelberg El Yunque bij Baracoa. ->20 dagen, gezinsvakantie langs hotels, groepsreis.

Baobab groepsrondreis

Groepsrondreis Cuba van 16 19 of 22 dagen.
Gedurende deze rondreis bezoek je de oude stad Havanna, suikerplantages, het eilandje Cayo Levisa en geniet je van zee, strand en het koraalrif, het fort, de kerk en winkelstraten van Santiago de Cuba, Remedios, het monumentale plattelands stadje Santa Clara, de statige havenstad Trinidad en de vallei van Viñales en bezoek je thuis bewoners van Cuba.  Bezoek De havenstad Cienfuegos. In Santa Clara, waar je het monument van Ché Guevara kunt bezoeken.

Hotel en ontbijt zijn bij deze reizen inbegrepen. Lunch en avondeten wordt vaak onderweg genuttigd. Je kunt dus zelf kiezen en met een eigen groepje uit eten gaan. Nederlandse reisbegeleiders die het land goed kennen begeleiden de reis.

Geniet van prachtige stadjes, weelderige natuur, en witte zandstranden en koraalriffen. Tijdens deze rondreis reis je rond in voor de groep gehuurde bussen. Je overnacht je in comfortabele hotels.

Onderweg  zijn er meer paarden en ossenkarren dan auto’s. In Varadero vind je een mooi strand.  Je kunt hier genieten van zon, zee en strand.  Of je maakt een tochtje per catamaran, waarbij je kunt zwemmen met dolfijnen.

klassieke sleesalsa dansen op straatEen schilderij van een cubaans straatje
Sawade groepsrondreis

Groepsrondreis Cuba van 16 of 21 dagen.
Gedurende deze rondreis ziet u prachtige koloniale steden.
Je bezoekt de oude stad Havanna, suikerplantages, het eilandje Cayo Levisa en geniet je van zee, strand en het koraalrif, het fort, de kerk en winkelstraten van Santiago de Cuba, Remedios, het monumentale plattelands stadje Santa Clara, de statige havenstad Trinidad en de vallei van Viñales en bezoek je thuis bewoners van Cuba. Hotel en ontbijt zijn bij deze reizen inbegrepen. Lunch en avondeten wordt vaak onderweg genuttigd. Je kunt dus zelf kiezen en met een eigen groepje uit eten gaan. Nederlandse reisbegeleiders die het land goed kennen begeleiden de reis.
Je ziet suikerrietplantages, prachtige natuurgebieden. Rum en sigaren zij specialiteiten van Cuba,  oldtimers bepalen het straatbeeld. Ook geniet de reiziger van de natuur en bezoek aan een tabaksfabriek, vervolgens wordt gereisd naar een eiland met mangrove bossen en bezoek je watervallen. Ook bezoek je de steden Cienfuegos en Trinidad. Verblijf als afsluiting verblijft u aan het mooie strand van Varadero.   Geniet je van de hagelwitte stranden. Aan de kust kun je zwemmen, duiken, snorkelen of catamaran zeilen.

Groepsreizen Cuba Kuoni Tenzing 

10  of 16 daagse groepsreizen Cuba
Route 10 daagse reis :
Aankomst en bezoek aan de stad Havana. bezoek aan het schitterende natuurgebied Viñales-Havana, de oude stad verkennen. Holguin - Holguín is één van de veertien provincies van Cuba. Het ligt aan de noordkust. Bayamo-Santiago, de tweede stad van Cuba. Bezoek aan de grote provinciestad Camaguey. Naar Sancti Spiritus met oud koloniaal centrum. Bezoek aan de oude stad Trinidad. Santa Clarade stad van 'Che. Varadero, Cienfuegos ligt aan een baai en heeft een rijk verleden. Varadero, badplaats met witte stranden. Waar je kunt duiken, zwemmen en boottochten maken.
Route 16 daagse reis :
Aankomst in Havana en bezoeken van de stad. Naar het schitterende natuurgebied Viñales-Havana. Bezoek aan de oude stad Trinidad. De reis vervolgt met bezoek aan andere steden. De havenstad Cienfuegos ligt aan een baai en heeft een rijk verleden. - Camagüey is een oude koloniale stad en een belangrijk cultureel centrum.
Santiago, de tweede stad van Cuba. Bayamo en Sancti Spiritus met oud koloniaal centrum. Santa Clarade stad van 'Che. Varadero, badplaats met witte stranden. Waar je kunt duiken, zwemmen en boottochten maken.

Groepsreizen Familiereizen Singlesreizen Strandvakanties
Auto rondreizen Fietsvakanties Lastminutes en goedkope aanbiedingen

Cuba gezinsreizen met kinderen

Sawadee Cuba familie reis Cuba

Rondreis voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar, 12 jaar of 16 jaar Er wordt overnacht in eenvoudige hotels met zwembad. U reist rond met een prive bus. Bezoekt de bekende plekken. Je volgt in Havanna een Salzacursus.

Riksjakids cuba familiereis

Cuba familierondreis 15 dagen met een ter beschikking gestelde auto en mogelijkheid tot excursies en water activiteiten.
In Havanna verblijf  een aantal dagen je in een familiebungalow buiten het centrum vlak bij zee. Rondom de bungalow zijn zwembaden. Het centrum is met de taxi te bereiken. In Havanna maak je een een stadsrondrit in een Amerikaanse oldtimer waarvan de chauffeur en gids je  het historische centrum en en wijken met koloniale villa's laat zien. Je krijgt een goed beeld van de stad. Ook wandelend kun je de parken, kathedralen, monumenten, musea, winkelstraten, marktjes  en forten bekijken. Daarna krijg je beschikking over een auto waarmee je langs meren en tropische bossen., stompe bergen. Je verblijft net buiten de stad Piñar, in een hotel met zwembad en met uitzicht over de tabaksplantages en rotsen. Hier maak je een paardrijdtocht door de omgeving. Voor je kinderen worden de zadels aangepast, zodat ze stevig zitten. Alles gaat stapvoets. Daarna gaat de rondreis naar Santa Clara. Hier bezoek je het mausoleum van Che Guevara-  en de romantische parken. Daarna is de bestemming Trinidad bereikbaar via het Escambray gebergte onderweg kun je lunchen in de groene omgeving en zwemmen bij een van de watervallen. Hier woon je op 2 kamers bij een gezin, waar ook de maaltijd thuis verzorgd wordt. Trinidad is een wereldmonument, een stad met een historisch centrum met kleurige klinkerstraten, lage huisjes met rode daken, klooster met klokkentoren, kunsthandeltjes en barretjes. Vanuit Trinidad ben je zo bij Playa Ancon een schiereiland met fijne stranden. Ook kun je dagtrips maken in de omgeving. In Cienfuegos ga je zwemmen met dolfijnen. De dagen op het einde van deze vakantie kun je zelf in vullen. Je kunt zwemmen in de verschillende zwembaden of de zee. Maar ook een boottocht maken of paardrijden, of jeepsafari naar het binnenland maken. Uiteindelijk vertrek je weer vanuit Havanna naar Nederland.

Riksja travel

Zelf Cuba reis samelnstellen
Bij Riksja travel kun je zelf je Cuba reis samenstellen. Er staan stukjes reis van ongeveer 2 a 4 dagen met een activiteit, bepaalde bestemming of een bepaald hotel. Je kunt daarmee blokjes kiezen en zo zelf bepalen hoe lang je gaat en wat je wilt doen. Je kunt reizen per bus of met een huurde auto. U bepaalt zelf de route en de plaats van overnachting. Wilt u ergens langer blijven dan één nacht blijven, dan kan dat natuurlijk ook.  De overnachtingen zijn bijvoorbeeld in eenvoudige hotels, en inclusief ontbijt. De verblijven waar u overnacht liggen in de stad, aan het strand of in natuurparken verspreid over heel Cuba.

Cubavakantie met kinderen SNP

Cuba met de kids, 20 dagen,  gezinsvakantie langs hotels, groepsreis
Je start in Havana, met bezoek aan het museum van de Revolutie, waar een replica ligt van de Granma, het schip waarmee de eerste revolutionairen vanuit Mexico naar Cuba overstaken. De kinderen krijgen een korte cursus Spaans, zodat ze wat woordjes kennen. Tijdens je reis wandel je langs ruines en rivieren waar je mag zwemmen. Je bezoekt kleine dorpjes, en bezoekt een tabaksboer, die je van alles laat zien. Je ziet een vallei met tropische vogels. Je bezoekt een fruitteler van bananen en ananassen. De stad Santiago de Cuba. wordt bezocht. Ook ga je logeren op een eiland aan het strand. Op dit eiland kun je van alles doen, zoals snorkelen in het koraal of op vogelexcursie. Je krijgt hier salsa les. Daarna wordt Trindad bezocht met klassieke gebouwen. Vanuit de haven maak je een boottocht. Daarna gaat de reis naar  het schiereiland Zapata. Hier vaar je door een bijna ondoordringbaar moerasgebied. Bij een meertje dat in verbinding staat met de zee zwemmen tropische vissen. Je kunt daar prachtig snorkelen. je bezoekt een indianendorp op palen in het moeras. Ook krijg je een vogelexcursie per boot. De rondreis eindigt weer in Havanna waar je met paard en wagen een rondrit kunt maken.

Vakantiexperts

Verschillende familie groepsreizen Cuba met strandverblijf.
Een rondreis per huurauto of meerdaagse individuele familierondreis door Cuba. Met bezoek aan Havana met het rummuseum en tabakmuseum. Tijdens je reis bezoek je bijvoorbeeld 3 plaatsen. In Varadero aan de Atlantische kust geniet je van strand en zee. Verblijf in een hotel of Casa Particular.

Groepsreizen Familiereizen Singlesreizen Strandvakanties
Auto rondreizen Fietsvakanties Lastminutes en goedkope aanbiedingen

Cuba singlesreizen of vakantie alleenreizende

Sawade single groepsreis

Groepsrondreis voor singles door Cuba van 22 dagen.
Gedurende deze rondreis bezoek je de oude stad Havanna, bezoek aan het fort, de kerk en winkelstraten van Santiago de Cuba, bezoek je thuis bewoners van Cuba.  Je kunt wandelen door Havanna, en genieten van deze oude stad. Geniet op de terrasjes met Cubaanse live muziek. Verder bezoek je een orchideeëntuin met waterval en kun je workshops Salsa volgen gedurende je reis.  Verder rijd door de prachtige Viñales-vallei. Bekend van de uit kalksteen en mergel ontstane plateau´s. Je brengt een dag door op het eiland Pinar del Rio, waar je kunt zwemmen maar ook boottochten maken. In het stadje Pina breng je een bezoek aan het rum museum.  Je maakt een tocht door en nationaal park, met moeras en rijke flora en fauna. Aan de kust kun je duiken, snorkelen, wandelen of catamaran zeilen. Ook kun je zwemmen met dolfijnen. Je bezoekt de Trinidad,  stad met kleine charmante straatjes en gebouwen met koloniale architectuur. In het dorpje Manaca Iznaga kun je zien hoe vroeger de oude plantages eruit zagen. Gedurende deze reis geniet je van Cubaanse muziek en sfeer op de terrasjes en in de barretjes.

De statige havenstad Trinidad en de vallei van Viñales het eilandje Cayo Levisa, het monumentale plattelands stadje Santa Clara, je geniet van zee, strand en het koraalrif, Remedios, Bezoek aan suikerplantages. Overnachting in hotel en ontbijt zijn bij deze reizen inbegrepen. Lunch en avondeten kun je zelf bepalen en wordt vaak onderweg genuttigd. Je kunt met een eigen groep uit eten gaan. Deze reis wordt begeleid door Nederlandse reisbegeleiders die uitstekend bekend zijn met Cuba.

Cuba strandvakanties

  Bij de meeste rondreizen hebt u ook de mogelijkheid om strandvakanties bij te boeken.
Cuba heeft erg mooie zandstranden, een schone zee, veel eilandjes en riffen. Het is dus een uitstekend land voor een strandvakantie met veel mogelijkheden tot watersporten, windsurfen en kanoën, bootexcursies, zeilen en duiken. Voor kinderen is er vaak een kinderclub en een spelletjesruimte.
Groepsreizen Familiereizen Singlesreizen Strandvakanties
Auto rondreizen Fietsvakanties Lastminutes en goedkope aanbiedingen

Cuba auto rondreizen

Riksja travel rondreizen

Rondreizen per auto 13, 16, 21 of 22 dagen
Rondreizen waarbij je kleinschalig overnacht, in de omgeving waar je bent, bijvoorbeeld tussen de tabak of bij Cubanen thuis. Je komt op historische plekken, dorpjes of het tropisch woud. Op zo+n reis bezoek je : Havana - tabaksdorpje Viñales - omgeving Las Terrazas -  pastelkleurig Trinidad - monument van Ché Guevara - muziekstad Santiago- tropisch Baracoa - En sluit af met een strandvakantie.

Rondreis Cuba Kuoni - Tenzing

Flexibiliteit is gedurende deze reis goed mogelijk; u reist immers met een privé-chauffeur en gids. Vervoer per Airco bus. Alle hoogtepunten van Cuba zijn opgenomen. U maakt kennis met de cultuur en natuur van het eiland. De reiziger gemoet van de natuur en bezoek aan een tabaksfabriek, vervolgens wordt gereisd naar een eiland met mangrove bossen en bezoek je watervallen. Ook bezoek je de steden Cienfuegos en Trinidad.  Je kunt  aan het einde van de reis heerlijk uitrusten op hagelwitte stranden. Aan de kust kun je zwemmen, duiken, snorkelen of catamaran zeilen.

Sawadee Reizen - Latijns Amerika

Sawadee heeft reizen naar Cuba.  21-/22-daagse reis.  Je maakt een reis door Cuba. Je maak kennis met de salsa muziek, mooie stranden, en met de boeiende geschiedenis van Cuba. Je bezoekt de koloniale steden Havana, Trinidad en Santiago de Cuba. Je reist langs suiker- en rijstplantages naar het Sierra Maestra gebergte, waar je kunt gaan wandelen in een mooie omgeving. Ook kun je salsalessen volgen.

Vakantiexperts

Verschillende familie groepsreizen Cuba met strandverblijf.
Een rondreis per huurauto of meerdaagse individuele familierondreis door Cuba. Met bezoek aan Havana met het rummuseum en tabakmuseum. Tijdens je reis bezoek je bijvoorbeeld 3 plaatsen. In Varadero aan de Atlantische kust geniet je van strand en zee. Verblijf in een hotel of Casa Particular.

Groepsreizen Familiereizen Singlesreizen Strandvakanties
Auto rondreizen Fietsvakanties Lastminutes en goedkope aanbiedingen

Fietsvakanties Cuba

  Sorry, Dit jaar geen organisaties gevonden met fietsvakanties in Cuba

Lastminute reizen en goedkope aanbiedingen

vakantie discounter

Vakantiediscounter heeft vaak reizen naar Cuba in het verre reizen  aanbod. Bijvoorbeeld 6 tot 10 dagen strandvakanties. Of verblijven in verschillende Cubaanse steden.

Cuba - Holguín

Goedkope vliegtickets Holguín -Cuba bij Tui (ArkeFly).  Kies uit diverse vakantievluchten naar Holguín. Geniet van wandelingen in nationale parken, of de prachtige zandstranden. Aan de noordkust van Holguín liggen een aantal eilandjes met mooie zandstranden.

Cuba - Varadero

Goedkope vliegtickets Varadero - Cuba, naar witte zandstranden en waar u een heerlijke strandvakantie kunt hebben. Ook een plek om te gaan duiken en een interessante onderwaterwereld te onderzoeken.

Voor vliegvakanties naar Cuba, is het wel nodig dat reizigers vooraf een visum aanvragen.
KES Visa helpt zowel zakelijke reizigers als vakantiegangers bij het volledig uit handen geven van je visumaanvraag. Het aanvragen van een visum wordt voor de particuliere reiziger zo een stuk makkelijker.

Eerocaribbean is in Cuba's een leidende binnenvlucht maatschappij. Het heeft vliegtuigen die passagiers en vracht voornamelijk vervoert in Midden Amerika en het Caribische gebied, inclusief bestemmingen binnen Cuba.

 
  Data schoolvakanties in Nederland  
Lees altijd op de website van de vakantieaanbieder de exacte voorwaarden
van wat aangeboden wordt. Het kan zijn dat onze informatie niet volledig up to date is.
Zoek per woonplaats vaccinatiebureaus of artsen waar u terecht kunt voor vaccinaties.
Lastminute reizen overzicht
  WaarBenJij.Nu - online reiscommunity  
Op WaarBenJij.Nu kun je vanaf elke plek op de wereld via een reisdagboek je reiservaringen en reistips met je vrienden of de andere reizigers delen.
  Naar begin van de pagina  
Meer informatie is te vinden op de pagina
partner websites en andere linkjes